HOME KASTEN

schuifdeurkasten

Klassieke schuifdeuren

indelingen

opstellingen kasten

inloopkasten

meer kledingkasten

kantoorkasten

boekenkasten

maatkasten & fiscus

F.A.Q.

NIEUWS

SHOWROOM

offerte

Ervaringen klanten

levertijden

meer websites

contact

algemene voorwaarden

Veel gestelde vragen over kasten op maat
 
 
1. Wat is de maximale hoogte van een schuifdeur?
2. Wat is de breedte van een schuifdeur?
3. Tot welke hoogte wordt het kastinterieur in de kast gemaakt?
4. Worden de schuifdeuren voorzien van bodemplaat, achterzijde en zijmuurafwerking?
5. Hebben de schuifdeurkasten een standaard diepte?
6. Moet de schuifdeurkast voor of na het tapijt worden geplaatst?
    En hoe zit dat met harde vloerbedekking?
7. Kan het schuifdeursysteem onder een schuin dak worden geplaatst?
 
1. Wat is de maximale hoogte van een schuifdeur ?
Dit is per soort schuifdeur verschillend: Zo kunnen spiegeldeuren en schuifdeuren met gespoten glas tot maximaal 300 cm. hoog worden gemaakt.
Schuifdeuren met een paneel als deurvulling (houtdessin of effen kleur) kunnen in elk geval tot 270 cm. hoogte worden gemaakt. Hoger kan ook, echter dan moet gebruik worden gemaakt van zgn. tussenprofielen (er onstaat dan een trendy vakverdeling in de schuifdeur).
Kortom: de kasten kunnen vrijwel altijd zonder ontsierende passtukken naadloos aansluiten tot aan het plafond.
 
2. Wat is de breedte van een schuifdeur?
De schuifdeuren kunnen minimaal ca. 60 cm. breed en maximaal ca. 100 cm. breed worden gemaakt. Tussen de 60 en 100 cm. is elke breedtemaat mogelijk.
Deuren smaller dan ca. 60 cm. zijn niet aan te raden, aangezien de wieltjes van het schuifdeursysteem te dicht bij elkaar staan. De deuren kunnen dan instabiel worden.
Indien een schuifdeur breder wordt dan 100 cm., kan dit nogal eens problemen opleveren, indien deze via een (smallere) trap naar boven moeten worden vervoerd.
3. Tot welke hoogte wordt het kastinterieur in de kast gemaakt?
Meestal wordt het kastinterieur 222 cm. hoog gemaakt, iets lager dan de de meeste plafonds. De bovenste planken van de verschillende indelingen worden aan de bovenzijde met elkaar verbonden, zodat een groot vak ontstaat tussen bovenkant kastinterieur en plafond. Dit heeft als voordeel dat daar wat grotere spullen (tuinkussens, dekbedden, etc.) kunnen worden opgeborgen. De kastinterieurs bij inloopkasten kunnen eventueel ook geheel tot aan het plafond doorlopen en ook nog worden voorzien van een bovendek, dat dan direct tegen het plafond aansluit.
4. Worden de schuifdeurkasten voorzien van bodemplaat, achterzijde en zijmuurafwerking?
Meestal niet, aangezien deze onderdelen niet nodig zijn voor de constructie van de schuifdeurkast. Uiteraard kunnen deze wel geleverd worden.
5. Hebben de schuifdeurkasten een standaard diepte?
Nee, de kasten kunnen in elke gewenste diepte worden gemaakt. Indien u echter hangkleding wilt opbergen, is het aan te raden de buitenmaat van de kast rond de 68 cm. te houden. Als de ruimte dit niet toelaat en u toch hangkleding kwijt wilt, kunnen de roedes ook haaks t.o.v. de muur worden geplaatst. Uw kledingstukken hangen dan achter elkaar i.p.v. naast elkaar.
6. Moet de schuifdeurkast voor of na het tapijt worden geplaatst?
     En hoe zit dat met harde vloerbedekking?
Het is aan te raden de kast voordat het tapijt komt te laten plaatsen. De onderrail van de schuifwand dient nl. op een harde ondergrond te worden geplaatst. De kast is dan stabiel. Mocht er al tapijt liggen, dan kan er een strookje weggesneden worden ter plekke van de onderrail.
Indien u echter parket, laminaat of andere harde vloerbedekking neemt, kunt u beter de kast na het leggen daarvan laten plaatsen.
7. Kan een schuifwand onder een schuin dak worden geplaatst?
Ja, echter alleen  in die zin dat de schuifdeuren aan de bovenkant recht kunnen blijven.  De indeling kan zonder problemen worden aangepast aan het schuine dak.
Het is bij ons niet mogelijk de schuifdeuren zelf af te schuinen. In het verleden hebben wij dit wel gedaan, echter dit leidde vaak tot klachten, aangezien de deuren toch te instabiel bleken. We hebben dan ook besloten dit niet meer te leveren. Indien u toch (een gedeelte van) de schuinte wenst te benutten, kunt u wel draaideuren daarvoor laten maken. Deze kunnen zonder problemen geheel worden aangepast aan het dak. Ook kunt u een combinatie laten maken van (rechte) schuifdeuren en  (afgeschuinde) draaideuren. Alles kan dan in dezelfde kleurstelling worden gemaakt.
Open kastinterieurs (zonder deuren) t.b.v. inloopkasten kunnen overigens wel aan alle situaties worden aangepast.