HOME KASTEN

schuifdeurkasten

schuifdeuren

profielen/rails

indelingen

opstellingen kasten

inloopkasten

meer kledingkasten

kantoorkasten

boekenkasten

maatkasten & fiscus

F.A.Q.

NIEUWS

filialen

offerte

meer websites

contact

Profielen en rails schuifdeuren
 
De profielen en rails zijn van geanodiseerd aluminium.
Anodiseren is de meest gebruikte manier om de weerstand van aluminium tegen oxidatie te verbeteren. De toplaag wordt langs elektrochemische weg verdikt. Dit zorgt voor een gesloten transparante aluminiumoxide-beschermlaag.
Geanodiseerd aluminium heeft de volgende voordelen:
- hoge hardheid, dus erg slijtvast
- bestand tegen veel chemicaliën (makkelijk schoonhouden)
- bestand tegen corrosie
- sterker dan staal
   
 
 
De profielen zijn zo gemaakt en gevormd, dat de schuifdeuren zo strak mogelijk blijven en - zelfs na jarenlang intensief gebruik - probleemloos blijven functioneren.
Gelagerde wielen
Het gewicht van de schuifdeuren rust op de onderrails. In de onderzijde van de schuifdeuren bevinden zich gelagerde wielen. Aan de bovenzijde van de deur zijn geleiders, eveneens voorzien van gelagerde wieltjes, aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de deuren zeer soepel functioneren.
 
Tussenprofielen schuifdeuren
Nieuw zijn de zogenaamde tussenprofielen. Hiermee kan een schuifdeur in vakken worden verdeeld. Hierdoor ontstaat een fraaie breedtewerking in uw schuifwand. Het is met deze tussenprofielen zelfs mogelijk om in één schuifdeur verschillende materialen te verwerken: bijvoorbeeld de vakken onder en boven in een dessin naar keuze en in het midden gespoten glas. Zie ook de foto rechtsonder.              
      
Platte onderrails
De onderrail is plat, zodat het schuifdeursysteem ook geschikt is om te fungeren als scheidingswand tussen bijvoorbeeld slaapkamer en inloopkast.
De schuifdeuren zien er bovendien zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde hetzelfde uit; doordat de wielen geheel geintegreerd zijn in de onderzijde van de deur, zult u geen ontsierende wielplaten aantreffen.
Verschillende kleuren
U kunt kiezen uit de verschillende kleuren:
aluminium-naturel, wit, crème, glanzend goud, mat goud, bruin en zwart.
De profielen zijn dermate gevormd, dat de schuifdeuren zo strak mogelijk blijven en - zelfs na jarenlang intensief gebruik - probleemloos blijven functioneren.